3. dag: Mellem Etna og Middelhavet - Tagliaborsa og Giarre
Masser ad mulige udflugter
Tag op til Etnas sydside
Nyd Middelhavets skønne strande
Der er gudskelov en ekstra dag i Giarre, hvor mulighederne er mange. Hvis du ikke nåede Taormina, stranden eller Etna i går, er muligheden bestemt alligevel til stede.
Det kan anbefales at bruge dagen på at tage op på Etnas sydside. Fra Zafferana Etnea kan en lille omvej anbefales, ud til et lille hus, der under et udbrud i 1992 blev skånet for lavastrømmen, der stoppede få meter derfra. I taknemmelighed har man opført en Madonnastatue foran huset.
Hvis I vælger at bruge dagen ved Etna, byder vejen mod toppen på en køretur langs bjergets østside op gennem et område, hvor naturen bliver mere og mere barsk. Efterhånden bliver træerne erstattet af småkrat, indtil man er oppe, hvor der stort set kun er den sorte lava. Ved vejens højeste punkt, 1.910 m o.h., er der en stor parkeringsplads. Herfra går man op til kabinebanen, der fører en et godt stykke opad til et cafeteria. Derfra fortsætter man med Unimog’er helt op til Torre del Filosofo, 2.920 m o.h. Herfra er der et fantastisk vue op mod det rygende hovedkrater i 3.323 m o.h.
På holdepladsen vil der som regel være lokalguider, der står og venter på, at turister kommer forbi. Hvis I ønsker det, kan de fører jer hen imod en kraterrække, der bliver kaldt ”knaphullerne”, da de ligger på rad og række. Undervejs kommer man forbi en sprække i lavaen, hvor igennem man kan skimte en begravet bygning. Etna har ikke kræfter nok til at sende en lavasøjle helt op gennem hovedkrateret, så under udbrud opstår der revner andre steder, hvor lavaen kan presse sig gennem klippevæggen. ”Knaphulskraterne” er opstået på denne måde, hvor en 300 m høj søjle af ild og lava kom op ad en revne. Lavasøjlen fyldte hullet fuldstændigt, og det kraftige tryk fra lavaens damp fandt derfor andre udveje, hvorved der opstod denne række af små kratere. Dampen presser sig stadig ud ad nogle af revnerne.
Overnatning ved Giarre.
Morgenmad er inkluderet.