Everest Base Camp og Gokyo-dalen

Kiplings Everest med dansk rejseleder kandiderer til at være verdens bedste trekkingtur


"En fantastisk oplevelse, ikke mindst pga. vores 5 sherpaer og den danske guide Jens Christian som var med på vores tur. Kipling vil helt sikkert komme i betragtning igen til min næste tur, ligesom jeg vil give anbefaling videre til andre."
Priser
Afrejse
Pris
 
2. okt. 2025
26.998,-
Ledig

13. okt. 2026
27.998,-
Ledig

8. okt. 2026
27.998,-
Ledig

20. mar. 2026
24.998,-
Ledig

11. okt. 2025
26.998,-
Ledig

5. apr. 2025
26.998,-
Udsolgt
Udsolgt

9. apr. 2025
26.998,-
Ledig


Inkluderet

Fly og transport

  • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
  • Flyrejse Ramechhap/Kathmandu-Lukla retur på økonomiklasse
  • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
  • Bagage på flyrejsen – håndbagage og bagage til check-in
  • Lufthavnsskatter og –afgifter

Overnatninger

Overnatninger i delt dobbeltværelse

  • 3 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu
  • 1 nat i Mulkot ved Ramechhap
  • 17 nætter i Tehuse i enkle værelser på trekkingturen

Mad

  • Morgenmad i Kathmandu
  • Morgenmad i Mulkot
  • Vand på trekkingturen (undtaget Gorak Shep). 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
  • Morgen-te i tehusene

Oplevelser

  • Dansk rejseleder
  • Sherpaguide, Sirdar (certificeret trekking guide) 
  • Assisterende sherpaguider
  • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
  • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
  • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)

Praktisk

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

  • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meter. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
  • Afbestillingsforsikring 
  • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Mad (beregn 40-75 kr. pr måltid) og drikkevarer udover det beskrevne
  • Drikkepenge, beregn 100-120 USD til hele Everest base camp rejsen
  • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Dunjakke i Nepal til trekkingturen
Pris fra 650 kr.
pr. person
Dunsovepose til trekkingturen
Pris fra 398 kr.
pr. person
Praktisk information

Sæson for rejser til Nepal

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Nepal

CO2-aftryk er 1.635 kg for flyrejsen

CO2-aftryk

Ovenstående er en gennemsnitsværdi for flyrejsen. Se mere om vores CO2-kompensation via skovrejsning.

Læs mere her

Profil for Everest Base Camp og Gokyo

Mt. Everest er verdens højeste bjerg og dermed den højeste af Seven Summits. Trekket til base camp med Gokyo er Nepals helt store klassiker.

5.635

meter

2.815

start højde

5.150

højeste sovehøjde

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

  • Fysik, kondition og højder:

    D (Middel+)

Fysik, kondition og højder: D
Kræver god fysisk form

Yderligere information om Everest Base Camp og Gokyo


Porter i Nepal

Trekking- og vandreturene i Nepal er helt vidunderlige og en stor og fantastisk oplevelse, men de kan også være anstrengende, afhængig af ruten. Var det ikke for de dygtige sherpa-guider og bærerne samt på teltturene også køkkenholdet, ville det være nær umuligt at gennemføre for de fleste af os. Derfor er det vigtigt at skabe gode og rimelige rammer for bl.a. bærernes forhold. Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem mere end 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere rundt om i verdens bjergegne.

 

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højde-arbejderne rundt om i verden. Det gælder bl.a. ”International Porter Protection Group” (IPPG), som vi har støttet i Kipling Travel, og KEEP der bl.a. har arbejdet for bærernes vilkår i Nepal.

Hverken arbejdsforhold eller løn i Nepal er eller bliver (i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark. Det betyder dog ikke, at vi skal stoppe med at presse på for at sikre de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule samt udfordre vores samarbejdspartnere rundt om på kloden. Det gør vi gennem vores CSR-arbejde og omfattende Code of Conduct, som skal underskrives af alle, som vi arbejder med.

 

Nogle af indsatserne i Nepal er:

 

  • Vi leverer nødvendigt trekkingudstyr som støvler, jakker, fleecehætter, sokker og briller på vandreture i store højder.
  • Løn ift. TAAN (Trekking association of Nepal), så ingen skal leve af drikkepenge alene
  • Bærere skal være myndige, dvs. over 18 år, så der ikke kan være tale om børnearbejde
  • Mad og overnatningsbudget udover løn
  • Ekstra madbudget på de helt høje ture og toppe
  • Bærerne er forsikret på en bulk- dvs. fællesforsikring. Vi dækker også deres læge- og transportudgifter etc., hvis de får en skade eller bliver syge undervejs
  • Vi har et lille førstehjælpssæt med til staff
  • Nødvendige briefinger samt kurser om hygiejne og bæredygtighed. Typisk en gang årligt
  • Vi forsøger at lade dem arbejde sig op til at blive assisterende guider og ultimativt sherpa-guider, såfremt de har evne og lyst. Her sponsorerer vi alle nødvendige kurser (samt evt. briller), inklusive guide-licensen.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om bæredygtighed her

 

Everest basecamp og Gokyo kort

Vi tager til Everest for at have så stor mulighed for at kunne gennemføre trekkingturen, som muligt.

Og her er højdetilvænningen en ekstremt vigtig, intet mindre.

Derfor går vi ikke fra Namche direkte mod Gokyodalen, men overnatter først i den smukke klosterlandsby i Thame og går via Hillary hospitalet i Kunde og overnatter Khumjung, inden vi går ind i Gokyo. Derved bliver vores højdetilvænning øget kraftigt, og som højdekurven nedenfor viser, er det en fin svagt stigende overnatningshøjde, der er så afgørende for de gode og ikke mindst, sikre oplevelser i de høje bjerge.

Velkommen til Everest med den bedste akklimatisering.

 

Everest basecamp og Gokyo højdekurver

Everestbasecamptrek

Ingen er mere privilegeret end den, der tændes i brand af den store udfordring, som kræver ham med hud og hår og forløser alle ubrugte kræfter.” 

Sådan skriver Klavs Becker-Larsen i sin bog ”Everest – udfordringen", og det er præcis, hvad det handler om. Alene tanken om Himalaya kan udstyre de fleste mennesker med et drømmende blik. 

Mount Everest er synonym med trekking, eventyr og bjergbestigning. Vi var ved foden af Everest for første gang i 1987, og vi har været der utallige gange siden – mindst! Khumbu er på mange måder indbegrebet af trekking og eventyr. Derfor har vi også nøje udvalgt vores rute til foden af verdens højeste bjerg. Vi går altid til først til Monjo (siden har mange kopieret denne lille finte, da man ellers klassisk set gik til Phakding) og så ikke mindst den meget vigtige akklimatiseringsdag til Thame klosteret, der gør en væsentlig forskel - udover at være en fantatsisk flot dal. 

Der er flere muligheder for høje afstikkere og små bestigninger i ”Kala Pattar-klassen”. Du skal dog ikke regne med at nå dem alle sammen. Afstikkerne og de små bestigninger giver en ekstra dimension på dette i forvejen sublime trek.

Valget af denne rute gør, at væsentligt færre deltagere oplever højdeproblemer end ved den normale vej over Tengpoche. Stort set alle deltagere kommer op på Kala Pattar, hvilket er kronen på værket på en trekkingtur ved Everest. Først på 11. dagen krydser vi 5.000 meter-grænsen – det giver en stærk akklimatisering.

Hvorfor Everest med Kipling

Hvis du vil opnå de største oplevelser og samtidig have størst succes, dvs. chance for at gennemføre hele rejsen, skal planlægningen være i orden. Planlægning i Himalaya er i den grad højderelateret. Derfor vil du altid se Kiplings ruter og rejser værende en smule længere, end flertallets. Det er for at opnå den flotteste rute, de bedste oplevelser - men ikke mindst også for at sikre den altafgørende akklimatisering, den højdetilvænning som giver dig den gode rejse.  

Det er skræmmende banalt, hvor lidt der skal til af tid, for at vende et OK Everest trek, til en fantastisk trekkingtur til Everest base camp. 

Du kan læse meget mere om Everest basecamp vandreruterne her:

Vores forslag til pakkelister på Everest base camp-trekkingturen, er baseret på erfaring og gode råd fra rejseledere og rejsende. Der findes ingen facitliste for udstyr, men nogle ting du kan overveje og andre små gode råd, der kan gøre rejsen bedre.
Helt basalt handler det om at holde sig varm og have noget godt at vandre i – det vil sige en god sovepose og gode vandrestøvler. Alt andet kan du stort set improvisere.

Vi anbefaler, at du rådfører dig med specialbutikker inden for friluftsudstyr som for eksempel Friluftsland og Eventyrsport. De har god erfaring inden for vandre- og bjergture og har det rette vandreudstyr til for eksempel Everest base camp og Gokyo.

Ved ankomsten til Nepal udleverer vi en 80 liters Kitbag (rejsetaske), som man kan bruge til at udstyret på trekkingturen.

 Pakkeliste, se her

Rabataftaler på trekkingudstyr:

Som Kipling Travel gæst får du 10% rabat på dit udstyr i følgende butikker: 

  • Friluftsland giver 10 % rabat på rejseudstyr mod fremvisning af rejseplan og rabatkupon.
  • Bjergkæden giver Kiplingrejsende 10% rabat (gælder ikke elektronik, kajak, kajakudstyr og nedsatte produkter)
  • Eventyrsport giver også 10% på udstyr.
everestbasecamp

Overordnet
En rejse til Mount Everest er en af Himalayas store trekkingture. Ruten er forbavsende kort og generelt vandrer vi 5-7 timer dagligt - men undervurder ikke Everest basecamp trekket, det er rimelig hårdt, højt og koldt.

Generelt er det gode stier, og vi vandrer og trekker formiddag og eftermiddag, med en solid frokostpause i midten. Generelt trekker vi 5-7 timer dagligt, enkelte dage som Everest Base Camp og bestigningen af Kala Pattar, vandrer vi noget mere – nærmere 8-10 timer. Har du ikke tidligere erfaring med trekking-ture og vandreferie, skal du ikke fortvivle, for stort set alle kan deltage til Everest uden tidligere trekking-erfaring fra Himalaya. Det er eksempelvis ofte lige så anstrengende at være på ex en af Pyrenæernes eller Alpernes højruter.

 

Dagsmarcherne - lidt om fysisk form
Det siger ikke så meget at opgive et antal kilometer, for det er mere højder og stigninger, der bestemmer, hvor lang og hvor hård en trekkingdag er. 5 km i fugleflugtslinie på kortet kan sagens være 10-15 km's vandring. Groft regnet er en normal trekkingdag på 6-20 km, dvs. ca. 4-8 timers vandring. Undtagelsesvis kan man i let, ”fladt” terræn komme til at gå 25-30 km, og man kan ved passage af høje pas være 10-12 timer undervejs. Der er naturligvis tid til at stoppe op for at hvile og fotografere undervejs - vi går ikke nonstop i en lang række. Endelig er der også frokostpausen til at samle kræfter i. Konditionen bliver altid bedre undervejs, men det bør dog stadig understreges, at man bør være i rimelig form allerede fra starten af turen, og at de støvler, man vil bruge derude, er gået godt til.

Kort sagt kan du ikke være i for god form. Og ”topdage” som Kala Pattar og Gokyo Ri eller evt. pasoverskridninger er, efter mange deltageres opfattelse ”deres livs hårdeste” – det er en strid dag, og du skal være godt forberedt. Lange gåture inden afgang, løb, cykling, sport, og en aktiv livsstil hjælper.
En intensiveret og god portion træning op til afrejse er absolut anbefalelsesværdig.

Graderingen er overordnet godt og vel middelgrad, C/C+ (passene og toppene er alle grad D) - men den korte version er, at jo bedre fysisk forberedt du kommer, desto bedre og lettere en tur får du.

Teahouse-trek

Tehusene (af nogle kaldet lodges) er Nepals klassiske overnatningssteder på trekkingturene. De er en slags meget simple bjerghoteller. Deres standard svinger stadig meget, men generelt kan man altid finde et fornuftigt sted i hver af de byer vi kommer til at bo i.
På tehusene findes der både fælles soverum samt dobbelt og triple værelser. Vi benytter kun fælles soverum i de sjældne tilfælde hvor de separate værelser er overbooket, hvilket kun sker yderst sjældent.

I tehusene findes der også en restaurant, som man ”binder” sig lidt til at spise på når man bor der. Maden er udmærket, menukortet er begrænsede, men maven bliver fuld for en billig penge.
Frokosten spises også på tehus, mens man er undervejs på dagens etape.
Overnatningen er inkluderet, men du står selv for din mad (beregn 150-250 kr. pr. dag afhængig af hvad du spiser).

Og husk det nu – tehusene kan ikke sammenlignes med hoteller, tag dem for det de er – for luksus bliver det aldrig. Nogle er grænsende til skidne, andre rigtig pæne. Hygiejnen er svingende, men fælles for dem, er at det er den måde man bor og vandrer på i Nepal – og ja det er meget lokalt, men det er bestemt en stor opleves.

Eksempel på en typisk dag:

07:00: vi bliver vækket på lodgen. Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken, du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.

08:00: vi spiser morgenmad.

08:30 – 08:45: dagens vandring starter. Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus. Det kantage lidt tid med frokosten.

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber, og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne i området.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter dagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser. 

Filtreret-drikkevand

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Everest-seasons Everesttrek

Trekking-sæsonen på Everest Base Camp er skiftende. Helt overordnet kan man sige, at forår og efterår er højsæson. Uden at kunne skematisere det helt præcist, ser Everest-sæsonen nogenlunde således ud:

  • Primo januar til ultimo februar: God sæson, men meget koldt (og flot)
  • Primo marts til ultimo april: Perfekt
  • Primo maj til medio juni: Ret godt (årstid for Everest-bestigningerne)
  • Medio juni til primo september: Dårligst, sæson for monsun
  • Medio september til medio december: Perfekt
  • Medio december til ultimo december: Rigtig god, men koldt
Sherpa

Sherpaerne indvandrede til Nepal fra det østlige Tibet for ca. 400 år siden. De etablerede sig. bl.a. i Khumbu-dalen blandt yakokser og verdens højeste bjerge og bor den dag i dag i små landsbyer op til 4.300 meters højde. Sherpaerne er buddhister, og deres tro er dybt forankret i de smukke landskaber. Alle steder i Solu og Khumbu ses smukke mani-vægge og bedeflag, og det store antal klostre giver området en helt speciel atmosfære.

Vi har personlige venskaber og forbindelser i sherpa-landet, hvilket giver endnu en facet til denne verdensklasse-trekkingtur.
Vi forsøger altid at komme på privat besøg og få en kop smørte eller en lokal risøl eller endda overvære buddhistiske ceremonier, hvor det er muligt. Under alle omstændigheder kan du godt forvente at få en helt speciel oplevelse på en af verdens bedste trekkingture – Everest Base Camp.

Forsikring og Nepal

Hvis du bliver alvorligt syg eller kommer til skade, kan man blive evakueret af en helikopter med forsikringens og lægelig godkendelse.

Men ved helt almindelig og lettere udmattelse, lettere højdeproblemer, kulde, træthed osv., er man ikke syg. Og så skal du selfølgelig have resten af oplevelserne med, nemlig ved at ved at gå ned med fuld hjælp fra os. Med andre ord er helikoptere kun til absolut nød og efter lægelig godkendelse.

 

Og så en lille bøn og ord til overvejelse

Det er desværre blevet halvnormalt at hyre en helikopter ned til Lukla igen. Enten fordi det er koldt, man er småtræt eller tror, trekkingturen er “færdig”, blot fordi grænsen er nået. Men for det første mister lokale arbejde, miljøet presses til det yderste. For det andet er trekket slet ikke overstået. Hele vejen ned ad den anden rute, hvor det bliver varmere fra dag til dag, er både spændende og enormt smuk. Det hører helt klart med til Everest base camp oplevelsen.

Der skal siges, at der kun er meget få Kipling-deltagere, der flyver ned. Men desværre er det samlet set blevet en relativ "ny normal" - og det skal ændres.

Hvis du deltager på Everest base camp og vælger at forlade trekkingturen før tid, er overnatninger, transport og forplejning naturligt for egen regning. Og husk, at vejen er målet. Nogle glemmer det undervejs, og det er synd, for selve base camp er blot en minimal del af en meget stor trekkingtur og rejse.