Antal dage: 25
Priser fra: 36.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 12/10/2025

Se priser og datoer

Mera Peak 6.461 meter, Nepal

Everest området og ekspedition til Mera Peak. Nepals højeste Trekking Peak med den bedste akklimatisering


"Lige hjemkommet fra en fantastisk tur til Mera Peak. Tusind tak og kæmpe ros til jer - og ikke mindst til Martin Ploug - for en fantastisk oplevelse og rejse!! Jeg skal jo bare afsted med jer igen:-) "
Priser
Afrejse
Pris
 
22. okt. 2025
36.998,-
Ledig

12. okt. 2025
36.998,-
Udsolgt
Udsolgt

9. okt. 2026
37.998,-
Ledig


Inkluderet

Fly og transport

  • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
  • Flyrejse Ramechhap/Kathmandu-Lukla retur på økonomiklasse
  • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning - læs mere her.
  • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
  • Passagerafgift på flyrejser fra Danmark
  • Lufthavnsskatter og -afgifter

Overnatninger

Overnatninger i delt dobbeltværelse/telt

  • 3 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu
  • 1 nat på Hotel i Mulkot
  • 15-17 nætter i tehuse i enkle værelser til/fra base camp
  • 2-4 nætter i telt på bjerget

Mad

  • Al mad på Mera Peak over base camp  (i Mera La og High Camp)
  • Morgenmad i Kathmandu og/eller i Mulkot
  • Drikkevand på trekket - vi har vandrensningsfiltre til drikkevand

Oplevelser

  • Dansk ekspeditionsleder
  • Klassisk trekkingtur til base camp
  • Bjergbestigningsekspedition på Mera Peak
  • Lokale trekking sherpaguider
  • Klatre/Højdesherpaer med al udrustning og tilladelse
  • Bærere og lastdyr til al bagage
  • Alle transfers og transporter i Nepal

Praktisk

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

  • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeture og bjergbestigning over 4.000 meter. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
  • Afbestillingsforsikring 
  • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Forplejning på trekkingturen (beregn 150-220 kr. pr dag i tehusene) samt frokost/aftensmad i Kathmandu
  • Personligt klatreudstyr
  • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn ca. 200 USD)

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Dunjakke i Nepal til trekkingturen
Pris fra 650 kr.
pr. person
Dunsovepose til trekkingturen
Pris fra 398 kr.
pr. person
Praktisk information

Sæson for rejser til Nepal

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Nepal

CO2-aftryk er 1.635 kg for flyrejsen

CO2-aftryk

Ovenstående er en gennemsnitsværdi for flyrejsen. Se mere om vores CO2-kompensation via skovrejsning.

Læs mere her

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

  • Fysik, kondition og højder:

    C (Lettere middel)

  • Teknisk grad:

    2 (Let øvet)

Fysik, kondition og højder: C
Sværhedsgrad C

Teknisk sværhedsgrad: 2
Teknisk sværhedsgrad 2


Højde: 820 - 6.461 meter (højeste sovehøjde er ca. 5.700 meter)

Type: Trekking og bjergbestigningsekspedition med dansk rejseleder

Antal ekspeditoner: 45 (første Mera Peak bestigning i 1994)

Succes: 45 (senest oktober 2024)

Gruppestørrelse: 9-16 deltagere

Årstid: Vi har altid kørt Mera Peak i efteråret, da det ubetinget er den bedste årstid. Foråret er for ustabilt ved Mera, med forøget skredfare grundet potentielt store snemængder.

Mountains.dk: Mera Peak (normaltoppen)

Pakkeliste: Mera Peak

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Hvor Mera Peak med Kipling Travel

Fordi Mera Peak nok er Nepals bedste trekking peak ekspedition, og vi kan kun anbefale den foran andre kendte bjerge som Tent Peak og Island Peak.

Vi har arrangeret Mera Peak bestigninger siden 1994 og vi har haft topsucces hvert eneste år siden starten i Kipling Travel. En af grundene er vores højdetilvænning med overnatninger i 3.800 meter, 3.867 meter og 4.320 meter inden vi nærmer os Hinkudalen med Tagnag 4.350 meter og Khare base camp 5.050 meter. 

Det giver en stærk akklimatisering og dermed den bedste forudsætning for i højere grad at kunne imødegå højdeproblemer. 

Sammenlagt er det blevet til mere end 43 (pr. okt-23) Mera Peak ekspeditioner med en succesrate, der langt overstiger gennemsnittet - og altid med kvalificeret ekspeditionsleder. 

Læs evt Gitte Holzes artikel om Mera Peak bestigning her: 

Porter i Nepal

Trekking- og vandreturene i Nepal er helt vidunderlige og en stor og fantastisk oplevelse, men de kan også være anstrengende, afhængig af ruten. Var det ikke for de dygtige sherpa-guider og bærerne samt på teltturene også køkkenholdet, ville det være nær umuligt at gennemføre for de fleste af os. Derfor er det vigtigt at skabe gode og rimelige rammer for bl.a. bærernes forhold. Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem mere end 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere rundt om i verdens bjergegne.

 

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højde-arbejderne rundt om i verden. Det gælder bl.a. ”International Porter Protection Group” (IPPG), som vi har støttet i Kipling Travel, og KEEP der bl.a. har arbejdet for bærernes vilkår i Nepal.

Hverken arbejdsforhold eller løn i Nepal er eller bliver (i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark. Det betyder dog ikke, at vi skal stoppe med at presse på for at sikre de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule samt udfordre vores samarbejdspartnere rundt om på kloden. Det gør vi gennem vores CSR-arbejde og omfattende Code of Conduct, som skal underskrives af alle, som vi arbejder med.

 

Nogle af indsatserne i Nepal er:

 

  • Vi leverer nødvendigt trekkingudstyr som støvler, jakker, fleecehætter, sokker og briller på vandreture i store højder.
  • Løn ift. TAAN (Trekking association of Nepal), så ingen skal leve af drikkepenge alene
  • Bærere skal være myndige, dvs. over 18 år, så der ikke kan være tale om børnearbejde
  • Mad og overnatningsbudget udover løn
  • Ekstra madbudget på de helt høje ture og toppe
  • Bærerne er forsikret på en bulk- dvs. fællesforsikring. Vi dækker også deres læge- og transportudgifter etc., hvis de får en skade eller bliver syge undervejs
  • Vi har et lille førstehjælpssæt med til staff
  • Nødvendige briefinger samt kurser om hygiejne og bæredygtighed. Typisk en gang årligt
  • Vi forsøger at lade dem arbejde sig op til at blive assisterende guider og ultimativt sherpa-guider, såfremt de har evne og lyst. Her sponsorerer vi alle nødvendige kurser (samt evt. briller), inklusive guide-licensen.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om ESG og CSR her

Mera Peak trekket og bestigningen går op i ret store højder, eksempelvis sover man i grove træk i samme højde som toppen af Kilimanjaro.

Derfor kan vi kun på det kraftigste tilråde, at du træner inden Mera Peak ekspeditionen. Vi tilråder fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne adskillige måneder op til afrejse.

Træning til Mera Peak minder meget om træning til Kilimanjaro, Elbrus eller trekket Everest base camp. Trekkingturen til Mera base camp er middel-anstrengende vandring, bør baseres på nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men en lang tur på det meste af en dag gør underværker. Pak en let rygsæk med frokost og vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæk.

Derudover er mere konditionskrævende aktivitet vejen til toppen og bedre oplevelse undervejs - Det kan være løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv.

3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Mera Peak - og glem for gods skyld ikke trappetræningen, der skal gøre dine ben klar til at bære dig op ad bjerget.

Du kan ikke træne højder og akklimatisering hjemmefra og derfor bør du prioritere udholdenheden som værende den vigtigste faktor. 

Læs mere om Kiplings anbefalinger til, hvordan du træner til en ekspedition: Træning og forberedelse

 

Er Mera Peak svær at bestige

Udfordringer og krav

"From base camp it is possible for a fit party to make the summit and return in one day, given good conditions...............Technically Mera Peak is a straight-forward climb, little more than glacier walking, albeit at relatively high altitude"

Sådan skriver Bill O'Connor i den navnkundige "Trekking Peaks of Nepal (s. 37 & 40). Og det kunne ikke være mere rigtigt og det betyder, at bestigningen ikke kræver specielle tekniske færdigheder, men et godt helbred og en god kondition, fordi bjergbestigning i højder over 6.000 meter er særdeles fysisk hårdt at gennemføre.

Klatreerfaring er ikke en forudsætning, hvorimod det er en fordel, hvis du har erfaring fra tidligere fjeldvandring, eller eventuelle gletcherture. Du kan også på anden måde være fysisk og psykisk kvalificeret. Hvis du er i tvivl om din eventuelle deltagelse i ekspeditionen, på grund af turens karakter er du velkommen til at kontakte os.

Desuden skal det understreges at trekkere sagtens kan deltage, uden at ville bestige Mera, men vil opleve ekspeditions stemningen, og opleve en relativ hård og spændende trekkingtur i højalpine områder. 
Trekkingturen har vi valgt at graderer som grad C+. Bestigningen af Mera er grad 2C og selve topdagen 2D+ og du kan derfor ikke være for godt forberedt til Mera Peak og du kan læse lidt mere om træning her.

Vejen er målet

-siger østens filosofi. Udtrykket kunne ligesåvel stå som motto for en vellykket bestigning af Mera Peak. Ekspeditionen er for dem, som har lyst til at deltage i en krævende og udfordrende rejse, hvor der fordres stor selvstændighed, men også en vilje til at skabe en god fælles oplevelse.

Målrettethed, viljestyrke og fysisk udholdenhed, er det der får dig på toppen, mens humoristisk sans, en hvis mangel på selvhøjtidlighed, og lyst til at stifte et anderledes venskab på holdet gør vores ekspedition til en succes.

Vi kommer tæt på hinanden og os selv i en intens måned med stærke naturoplevelser. Ikke alt vil svare til dine forventninger. En ting er sikkert; du glemmer aldrig ekspeditionen, den vil dukke op igen og igen, på godt og ondt, resten af livet. 

Bjergudstyr-MeraPeak

Vi udleverer en paksæk (ca. 80 liter) til din bagage ved ankomsten i Kathmandu. Den kan du pakke alt dit grej i. Dvs du alene skal have personligt tøj med samt klatreudstyr (kan lejes) og vores forslag til Mera Peak pakkelisten kan du se her

Kathmandu:

I hjertet af Kathmandu bor vi på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. Vi bor stort set altid på vores gode gamle base camp - Hotel Marshyangdi, som vi har arbejdet med siden det åbnede i 1991. Frokost og aftensmad bestilles på de restauranter vi besøger, morgenmaden er inkluderet.

Trekkingturen:

På trekkingturen til base camp overnatter vi på tehuse. Tehusene (af nogle kaldet lodges) er klassiske, ret simple gæstehuse, som typisk er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer en hel del. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 3-4 senge. Værelserne er ikke opvarmede, hvorfor en god sovepose er nødvendig. På nogel tehuse kan man købe sig til optænding for 2-300 rs. Desuden er det muligt at tilkøbe sig et (simpelt) bad  dog synes vi du skal spørge om vandet er opvarmet via solvarme, da vi som rejsende ikke skal være med til mere skovhugst, en allerhøjst nødvendigt. Nogle tehuse tager sig betalt for elopladning og wifi (hvor det er muligt).
Maden er ikke inkluderet på tehusene, man bestiller efter deres menukort.

På bjerget:

På bjerget, dvs. Mera La og High Camp er vi på vaskeægte højdeekspedition, hvor vi sover i telt (to personerstelte). Her har vi alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.) med samt proviant til tre daglige måltider samt al fælles klatre- og sikkerhedsudstyr til bestigningen.

 

Soveposer:
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) tit en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder, i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk sovepose i tre trin. Vær opmærksom på at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer, er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer! Vi anbefaler en dunjakke specielt til de kolde trekkingture, men den kan dog med fordel erstattes af kombinationen af varmt undertøj og fleece plus noget vindtæt – altså lag på lag metoden.
Mera Peak pakkeliste - se her

Mera Peak ekspedition

Forsikring og Nepal

Hvis du bliver alvorligt syg eller kommer til skade, kan du blive evakueret af en helikopter med forsikringens godkendelse. Men ved helt almindelig og lettere udmattelse, lettere højdeproblemer, kulde, træthed osv., er man ikke syg. Og så skal du have resten af oplevelserne med ved at gå ned med fuld hjælp fra os. Med andre ord er helikoptere kun til absolut nød og efter lægelig godkendelse.

Husk, at vejen er målet. Nogle glemmer det undervejs, og det er synd, for toppen er blot en minimal del af en Mera Peak ekspedition.

 

Og så en lille bøn og ord til overvejelse

Det er desværre blevet halvnormalt at hyre en helikopter ned til Lukla igen. Enten fordi det er koldt, man er småtræt eller tror, trekkingturen er “færdig”, blot fordi grænsen er nået. Men for det første mister lokale arbejde, miljøet presses til det yderste. For det andet, er trekket slet ikke overstået. Hele vejen ned ad den anden rute, hvor det bliver varmere fra dag til dag, er både spændende og enormt smuk. Det hører helt klart med til Mera Peak oplevelsen.

Der skal siges, at der kun er meget få Kipling-deltagere, der flyver ned. Men desværre er det samlet set blevet en relativ "ny normal".

Hvis du deltager på Mera Peak ekspeditionen og vælger at forlade bjerget under ekspeditionen er overnatninger, transport og forplejning for egen regning. Også hvis man ønsker at komme et par dage før tilbage til Kathmandu, såfremt der har været succes på bjerget. 

Ændringer i dagsprogrammet

Mera Peak er ikke bare en rejse, men en bjergbestigningsrejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Og tros os, der vil komme småændringer i overnatningsstederne inden hele rejsen er gennemført. Vi tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet, men der vil næsten med garanti komme ændringer og vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program.
Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Om bjergbestigning og hvis du vælger at tage til Kathmandu før tid

Kipling Travel gør udtrykkeligt opmærksom på, at bjergbestigning og klatring kan være forbundet med stor fare for ulykker eller død for en selv og andre deltagere - ikke at det er sket endnu, men vi skylder at være meget klare omkring det. Alle udøvere af bjergbestigning eller klatring skal udtrykkeligt acceptere disse risici og være ansvarlig for deres egne handlinger og over for deres omgivelser. Kipling Travel fraskriver sig ethvert ansvar i forbindelse med evt. ulykker, som sker under bjergbestigning og ekspeditionerne foregår 100 % på egen ansvar.

Hvis en deltager på Mera Peak ekspeditionen vælger at forlade bjerget under ekspeditionen er overnatninger, transport og forplejning for egen regning. Også hvis man ønsker at komme et par dage før tilbage til Kathmandu såfremt der har været succes på bjerget. 

Nepals indenrigsflyvninger

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa. 

Foredrag
Periode
Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
13. feb. 2025 kl. 19:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
20. mar. 2025 kl. 17:30